X

Încearcă terciul de ovăz cu mere și banane, o gustare chiar și pentru cei mici

Terciul de ovăz este una dintre cele mai sănătoase variante de mic dejun pe care o poți alege, ușor și rapid de pregătit.

Totodată, terciul de ovăz poate fi o alegere potrivită pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă și pentru cei mici.

Beneficiile fulgilor de ovăz sunt multiple, fiind un aliment bogat în vitamine, minerale, dar mai ales fibre și antioxidanți necesari pentru buna funcționare a organismului nostru, de la un tranzit intestinal mai bun la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului rău și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Terciul de ovăz cu fructe este o rețetă sănătoasă, delicioasă, pe cât de hrănitoare, pe atât de ușor de preparat.

CITEȘTE ȘI: Efecte incredibile în corp – Patru motive să mănânci zilnic terci de ovăz – Exquis

Încearcă terciul de ovăz cu mere și banane, o gustare chiar și pentru cei mici

Ingrediente:

CITEȘTE ȘI: Micul dejun ideal: Scade glicemia și colesterolul – Exquis

Încearcă terciul de ovăz cu mere și banane, o gustare chiar și pentru cei mici

Mod de preparare:

Curăță și taie merele și bananele.

Într-o cratiță, adaugă untul și fulgii de ovăz. Gătește timp de 2 minute.

Adaugă laptele și lasă terciul să fiarbă, amestecând din când în când, până devine cremos.

Amestecă un praf de scorțișoară și zahărul pudră.

Pasează bananele și amestecă-le în terciul de ovăz.

Într-o tigaie, caramelizează merele cu puțin unt și un praf de scorțișoară, până când bucățile devin fragede.

Servire:

Toarnă terciul în boluri, adaugă fructele caramelizate, nucile tocate grosier și un praf de scorțișoară.

Se poate consuma cald sau îl poți lăsa la frigider, pentru a-l consuma mai târziu sau chiar următoarea zi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro